Verslaving is een ziekte. Wij helpen u herstellen van uw verslaving. Wij zijn een deskundig zorginstelling met een professioneel team van behandelaars bestaande uit: therapeuten, psychiaters, counselors, ervaringsdeskundigen en verpleegkundigen.

Afkicken in Nederland

Kliniek Bilthoven bevindt zich in een prachtige bosrijke omgeving. In de kliniek wordt detox en afkick behandelingen aangeboden.

In een kleine setting (een groep van maximaal 18 cliënten) wordt een behandeling voor verslaving aangeboden van gemiddeld 14 dagen tot 28 dagen. Tijdens de behandeling wordt er gewerkt aan structuur en ritme. Een groot deel van de therapie wordt in groepsverband gegeven. Er wordt gewerkt met cognitieve en inzicht gevende therapie. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over het 12-stappen Minnesota model. Andere onderdelen zijn ontspanning, sport & spel, voeding, meditatie en creatieve therapie.

Verslavingskliniek Berg & Bosch in Nederland
Verslavingskliniek Bilthoven in Nederland

Kliniekopname in Nederland

De behandeling in onze afkickkliniek duurt ongeveer 28 dagen. U wordt behandeld en begeleid door zeer ervaren en professionele artsen, verpleegkundigen, psychiaters en therapeuten.

Wij werken volgens het 12-stappen Minnesota model. Het programma bestaat onder andere uit individuele- en groepsessies en het gezamenlijk bezoeken van de 12-stappen meetings. Ook is er de mogelijkheid om te sporten, creatieve therapie en meditatie te volgen.

Nazorg

Wanneer uw behandeling in afkickkliniek Bilthoven is afgerond en u weer thuis terugkeert, stopt onze zorg niet. Onze nazorg programma is toegespitst terugval te voorkomen. Verslaving is de ziekte van terugval en volgt na uw behandeling in het kliniek de belangrijkste stadium: clean blijven.

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.