Verslaving is een ziekte. Wij helpen u herstellen van uw verslaving. Wij zijn een deskundig zorginstelling met een professioneel team van behandelaars: therapeuten, psychiaters, counselors, ervaringsdeskundigen en verpleegkundigen.

U verblijft 28 dagen (of langer als u dat wenst) in onze kliniek in Kaapstap, Zuid-Afrika. Uit uw eigen omgeving vertrokken, kunt u in alle rust genezen voor u weer thuis terugkeert na uw behandeling. Onze kliniek is omgeven door prachtige Afrikaanse natuur en bevat alle faciliteiten die u nodig heeft voor uw herstel.

Geen wachttijden! U kunt direct in behandeling.

Hieronder omschrijven wij alle stappen van intake tot leven in herstel.

Intake

Iedere behandeling start met een intakegesprek. Het intakegesprek kan bij u thuis of ander gewenst locatie plaatsvinden. Samen wordt uw problematiek in kaart gebracht en ontvangt u advies voor de beste behandeling.

Na de eerste intakegesprek volgt een gesprek met één van onze psychiaters of verslavingsartsen. Er wordt dan gekeken naar uw fysieke status en er wordt eventueel dieper ingegaan op bepaalde psychische aspecten. Ons doel is u de beste zorg aan te bieden.

Uw behandelplan wordt op maat gemaakt. Wij zullen rekening houden met uw persoonlijke situatie waarbij discretie onderdeel is van onze prioriteiten.

De intakegesprek kan bij één van onze klinieken in Nederland plaatsvinden of een locatie van uw keuze. Dit kan in Nederland, België, Engeland of andere naburige landen. Indien bij u op locatie, wordt een vergoeding in de reis- en eventuele verblijfskosten van onze counselors gevraagd.

Detox

In sommige situaties is het noodzakelijk om voor de start van de behandeling eerst te detoxificeren. Dit gebeurt in onze gespecialiseerde kliniek in Nederland.

De detox duurt gemiddeld tussen de 5 tot 10 dagen. Het ontgiften (detox) kan beangstigend zijn, u kunt ontwenningsverschijnselen ervaren en zich ziek voelen. Onze getrainde verpleegkundigen en zeer ervaren artsen zullen u nauwlettend in de gaten houden en ondersteunen in dit proces. U ontvangt wanneer nodig medicatie en alle steun. De detox duurt meestal niet langer dan 10 dagen.

Na de detox vliegt u naar Zuid Afrika waar de behandeling start. Wij hebben geen wachttijden, u kunt direct in behandeling gaan!

Kliniekopname

De behandeling in onze afkickkliniek duurt 28 dagen. U wordt behandeld en begeleid door zéér ervaren en professionele artsen, verpleegkundigen, psychiaters en therapeuten.

Wij werken volgens het 12-stappen Minnesota model. Het programma bestaat onder andere uit individuele- en groepsessies en het gezamenlijk bezoeken van de 12-stappen meetings. Ook is er de mogelijkheid om te sporten, creatieve therapie en meditatie te volgen.

Nazorg

Wanneer uw behandeling in Zuid Afrika of Nederland is afgerond en u weer thuis terugkeert, stopt onze zorg niet. Onze nazorg programma is toegespitst terugval te voorkomen. Verslaving is de ziekte van terugval en volgt na uw behandeling in het kliniek de belangrijkste stadium: clean blijven.

Wij adviseren uw naasten hier ook bij te betrekken. U zult uw leven moeten aanpassen maar ook familie en vrienden zullen rekening moeten houden met uw herstel. Soms betekent het dat u aanpassingen moet maken in uw levensstijl en situatie. Dat verschilt per geval. Dit hoeft u niet alleen te doen. Onze ervaringsdeskundigen en counselors zullen u begeleiden.

Nazorg bestaat uit enkele individuele- en groepssessies. Mochten er meer dan 4 patiënten in uw regio behandeld worden, kan een behandelaar ook uw kant op komen. Tevens volgen er online sessies via bijvoorbeeld Skype.

In uw behandelplan bevat 10 nazorgsessies. Mocht u meer nazorg ondersteuning nodig hebben of u wilt ambulant uw traject vervolgen, is dit uiteraard mogelijk. Wij bespreken met u de mogelijkheden.

Leven in herstel

Als u eenmaal verslaafd bent geweest, zult u verslaafd blijven echter gebruikt u niet meer en leert u hiermee om te gaan. U voelt zich weer gelukkig, gezond en fit. U zult het middel (of gedrag) niet meer kunnen gebruiken en er zullen momenten zijn dat u weer goesting krijgt. Maar tijdens uw behandeling en nazorgtraject wordt u geleerd hiermee om te gaan en zult ook u weer gezond en gelukkig kunnen leven.

Uw verslaving hoeft geen controle en macht meer over uw leven te hebben!

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.