Wij behandelen de ziekte van verslaving. Wanneer u een drugsverslaving heeft, kunt u bij ons afkicken van drugs. U staat er niet alleen voor. Vraag hulp!

Met ons professionele team van therapeuten, ervaringsdeskundigen, counselors en psychiaters bent u verzekerd van de beste zorg om van uw drugsverslaving te herstellen. U wordt behandeld in onze prachtige kliniek in Zuid Afrika waar u volledig tot rust komt.

Geen wachttijden! U kunt direct in behandeling.

Wij hanteren de Minnesota 12 Stappen methode, samen met andere bewezen technieken. Na uw behandeling blijven wij u ondersteunen via onze nazorgtraject.

Verslaafd aan drugs

Wij behandelen alle soorten drugsverslavingen. Soms is een detox voor aanvang van de klinische behandeling noodzakelijk. Dit geldt met name voor GHB en veel soorten harddrugs.

Meest voorkomende drugsverslavingen

Een heroïneverslaving kunnen wij in sommige gevallen niet behandelen. Het is namelijk erg moeilijk van deze drug af te komen omdat de lichaam er volledig afhankelijk van wordt. Er bestaan gespecialiseerde klinieken die de verslaafde kan onderhouden met methadon of zelfs nog heroïne als de verslaving zeer ernstig en al enige jaren actief.

Mocht u verslaafd zijn aan heroïne (of een naaste van u) kunt altijd contact met ons opnemen. Wij bekijken uw persoonlijke situatie en of behandeling bij ons mogelijk is.

Drugsverslaving symptomen

Drugsgebruik komt in alle lagen van de samenleving voor. Niemand kiest ervoor om verslaafd te worden. En de redenen waarom iemand voor het eerst een drug probeert lopen ver uiteen. Helaas heerst er nog altijd een taboe op verslaving waardoor men vaak erg laat om hulp vraagt. Vaak is het een dierbare die het initiatief neemt. Het is afhankelijk van de type drug welke symptomen en welke gevolgen er precies volgen. Maar voor alle drugs komen minimaal 2 van onderstaande symptomen voor:

  • ontkenning
  • het verbergen of liegen over het gebruik
  • lichamelijk en geestelijke klachten
  • negatieve financiële en sociale gevolgen
  • ontwenningsverschijnselen

Afkicken van drugs

Soms is het nodig eerst een detox behandeling te ondergaan. Onder begeleiding en soms met medicatie wordt lichamelijk afstand gedaan van de drugs. Tijdens dit proces proberen wij de ontwenningsverschijnselen draagbaar te maken en zorgen wij ervoor dat er geen gevaar is voor de gezondheid. Bepaalde drugs (zoals alcohol en GHB) zijn zéér gevaarlijk om plotseling mee te stoppen. Na de detox start de behandeling van de verslaving. U wordt opgenomen in onze kliniek in Zuid Afrika waar u uit uw omgeving en in alle rust kunt herstellen.

Behandeling drugsverslaving in 3 stappen

Stap 1: Intake en eventuele detox in onze gespecialiseerde kliniek in Nederland (gemiddeld 5 tot 10 dagen)
Stap 2: Behandeling in onze afkickkliniek in Zuid Afrika (gemiddeld 28 dagen)
Stap 3: Intensieve nazorgtraject wanneer u weer terugkomt

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.