Wij behandelen de ziekte van verslaving. Wanneer u een game-, internet of social media verslaving heeft, kunt u bij ons in behandeling. U staat er niet alleen voor. Vraag hulp!

Met ons professionele team van therapeuten, ervaringsdeskundigen, counselors en psychiaters bent u verzekerd van de beste zorg om van uw game- / internetverslaving te herstellen. U wordt behandeld in onze prachtige kliniek in Zuid Afrika waar u volledig tot rust komt.

Geen wachttijden! U kunt direct in behandeling.

Wij hanteren de Minnesota 12 Stappen methode, samen met andere bewezen technieken. Na uw behandeling blijven wij u ondersteunen via onze nazorgtraject.

Gameverslaving

Het lijkt iets van deze tijd en vaker voor te voorkomen, maar gameverslaving bestaat al sinds de eerste computers en gameconsoles. Het is pas recent dat gameverslaving meer erkend wordt als een ziekte. Eigenlijk is een gameverslaving een schermverslaving. Het valt onder dezelfde categorie als internetverslaving. Men zit uren achter een scherm een handeling uit te voeren waaraan men is verslaafd.

Het gedrag van een gameverslaafde is redelijk te vergelijken met het gedrag van een gokverslaafde. Waarbij niet het winnen van geld maar het behalen van een bepaalde score oftewel status het doel is. Poker is hiervan een goed voorbeeld. Online poker is een spel (game). Poker is met of zonder echt geld te spelen.

De kick die drugs kan geven, is bij een gameverslaafde de kick van het behalen van een score of status in het spel. Makers van games gebruiken psychologie iemand ‘hooked’ aan een spel te krijgen. Een spel wordt moeilijk genoeg gemaakt zodat het een uitdaging vormt maar biedt genoeg win mogelijkheden zodat de speler voldoende beloning krijgt. Veel games houden online een scorelijst bij, bieden geld en andere prijzen of gebruiken andere manieren spelers aan zich te binden. Hun doel is een speler zo lang en zo vaak mogelijk hun spel te spelen.

Internet / Social Media verslaving

De meest voorkomende internetverslaving is Social Media verslaving en online porno verslaving. Bij een Social Media verslaving is de kick het verkrijgen van likes. De likes staan voor erkenning. Iedereen wil erkend worden, oftewel gezien worden, gerespecteerd en leuk gevonden worden. Dat is een normale menselijke eigenschap. Maar deze kan compleet doorslaan door de tools welke Social Media biedt. Een ‘like’ is instant. De getallen die opstapelen van alle likes kunnen zeer ego strelend zijn. En waar 100 likes in het begin een kick geeft is dat snel niet genoeg en wil men meer. En wordt snel vergeleken met anderen die misschien nog meer likes krijgen. Het wordt een wedstrijd, een spel. De eigenwaarde verschuift naar online erkenning en men voelt zich pas waardevol als anderen dat bevestigen.

Vaak spelen er bij Social Media verslaving andere onderliggende problemen. Onzekerheid, depressie, trauma, verveling, etc… Maar dat hoeft niet. Het kan zelfs zijn dat eerst onschuldig gebruik van Social Media deze problemen juist veroorzaakt en men daardoor in een cirkel vast komt te zitten. Die cirkel doorbreken is moeilijk. Maar daarvoor zijn gelukkig wel effectieve behandelingen.

Behandeling game / internet verslaving in 3 stappen

Stap 1: Intakegesprek waarbij uw verslaving, gedrag en verdere problematiek in kaart wordt gebracht
Stap 2: Behandeling in onze afkickkliniek in Zuid Afrika (gemiddeld 28 dagen)
Stap 3: Intensieve nazorgtraject wanneer u weer terugkomt

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.