Wij behandelen de ziekte van verslaving. Wanneer u een GHB verslaving heeft, kunt u bij ons afkicken van GHB. U staat er niet alleen voor. Vraag hulp!

Met ons professionele team van therapeuten, ervaringsdeskundigen, counselors en psychiaters bent u verzekerd van de beste zorg om van uw verslaving aan GHB te herstellen. U wordt behandeld in onze prachtige kliniek in Zuid Afrika waar u volledig tot rust komt.

Geen wachttijden! U kunt direct in behandeling.

Wij hanteren de Minnesota 12 Stappen methode, samen met andere bewezen technieken. Na uw behandeling blijven wij u ondersteunen via onze nazorgtraject.

GHB is erg verslavend

GHB (4-hydroxybutaanzuur of gamma-hydroxyboterzuur) wordt vanwege de bijwerkingen als narcose- en slaapmiddel, waarvoor het oorspronkelijk voor was ontwikkeld, niet meer gebruikt. In Amerika is GHB nog jarenlang als voedingssupplement verkrijgbaar geweest. Vanwege de anabole effecten werd het middel misbruikt door bodybuilders. In de jaren 90 werd GHB bekend als de “date rape” drug.

GHB komt in hele kleine hoeveelheden in het lichaam van nature voor. Er bestaat daarom zéér onterecht het idee dat het niet slecht zou zijn, maar het tegendeel is waar. GHB is namelijk extreem verslavend en juist daardoor ontzettend moeilijk om vanaf te kicken. Afkicken van GHB is zonder begeleiding levensgevaarlijk. En helaas is het percentage van terugval erg groot. Een detox, professionele behandeling en intensieve nazorgtraject is nodig voor herstel.

GHB verslaving symptomen & gevolgen

  • Tijdens gebruik veel overeenkomsten met dronkenschap
  • Verwardheid en geheugenverlies
  • Overgevoelig voor aanrakingen
  • Misselijkheid, overgeven, algehele malaise
  • Bewusteloosheid en kans op coma
  • Ademhalingsstoornissen of complete ademstilstand
  • Trillen, stuiptrekkingen, onvrijwillige bewegingen
  • Evenwichtsstoornissen

GHB is gevaarlijk!

Een overdosis is heel snel gebeurd. Het gebeurt regelmatig dat zelfs ‘ervaren’ gebruikers zogenaamd ‘out’ (bewusteloos) gaan. Dit veroorzaakt schade aan de hersencellen! En de kans is groot dat de ademhaling (tijdelijk) compleet stopt met ernstige hersens- en orgaanbeschadiging of zelfs de dood tot gevolg.

Wanneer iemand wil stoppen met het gebruik van GHB, volgen ernstige lichamelijke en psychische afkickverschijnselen. Bij een verslaving moet men elke 2 tot 3 uur wat gebruiken. Een goed begeleide detox is daarom nodig om eerst van het middel af te kicken. Daarna volgt een intensieve behandeling en is de nazorg ontzettend belangrijk om terugval te voorkomen.

Behandeling GHBverslaving in 3 stappen

Stap 1: Goed begeleide detox in onze gespecialiseerde kliniek in Nederland (gemiddeld 5 tot 10 dagen)
Stap 2: Behandeling in onze afkickkliniek in Zuid Afrika (gemiddeld 28 dagen)
Stap 3: Intensieve nazorgtraject wanneer u weer terugkomt om terugval te voorkomen

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.