Wij behandelen de ziekte van verslaving. Wanneer u een gokverslaving heeft, kunt u bij ons afkicken van gokken. U staat er niet alleen voor. Vraag hulp!

Met ons professionele team van therapeuten, ervaringsdeskundigen, counselors en psychiaters bent u verzekerd van de beste zorg om van uw verslaving te herstellen. U wordt behandeld in onze prachtige kliniek in Zuid Afrika waar u volledig tot rust komt.

Geen wachttijden! U kunt direct in behandeling.

Wij hanteren de Minnesota 12 Stappen methode, samen met andere bewezen technieken. Na uw behandeling blijven wij u ondersteunen via onze nazorgtraject.

Gokverslaving herkennen

Een verslaving aan gokken is een gedragsverslaving. De ‘drug’ is dopamine, adrenaline, serotonine of endorfine die uw lichaam aanmaakt en effect heeft op het beloningscentrum in de hersenen. De zogenaamde ‘kick’. Maar niet alleen het positieve gevoel die u kunt ervaren tijdens het gokken is verslavend. Het kan ook een routine, soort van dwang, zijn geworden.

Gedragsverslavingen zijn complex en zeer persoonsafhankelijk hoe het zich uit en welke behandeling het beste werkt. Zo kan een verslaving aan gokken net zo heftig en omvattend zijn als een alcohol- of drugsverslaving. U kunt dus ook naast de geestelijke ook lichamelijke ontwenningsverschijnselen ervaren als u stopt met het gedrag waaraan u verslaafd bent.

De meestvoorkomende eigenschappen en gevolgen van een gokverslaving zijn:

  • lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, maag- en darmklachten, trillen en transpireren
  • vermoeidheid, slaapproblemen en geheugenverlies
  • continue denken aan gokken en obsessief leven naar het volgende moment om te gokken
  • verlies van tijdsbesef door ’s nachts te gokken
  • stoppen of minderen met gokken lukt niet
  • wanneer het proberen om te stoppen of minderen niet lukt onrustig worden en/of geïrriteerd raken
  • verloren geld aan gokken weer terug willen winnen door te gokken
  • steeds hogeren bedragen en risico’s nemen om een ‘high’ gevoel te creëren
  • persoonlijke-, familie-, werk- en financiële problemen

Afkicken van gokken

Het is erg moeilijk zelfstandig van uw verslaving af te komen. Daarvoor is professionele begeleiding nodig. Het beseffen dat u verslaafd bent is in ieder de grootste en belangrijkste stap. Daarna is het belangrijk de problemen die uw verslaving heeft veroorzaakt te erkennen en de gevolgen die het heeft gehad in te zien. Wij behandelen volgens het zogenaamde 12 Stappen Minnesota Model maar daarnaast gebruiken wij ook andere bewezen technieken u te helpen te herstellen van uw gokverslaving. U staat er niet alleen voor, wij helpen!

Behandeling gokverslaving in 3 stappen

Stap 1: Intakegesprek waarbij uw verslaving, gedrag en verdere problematiek in kaart wordt gebracht
Stap 2: Behandeling in onze afkickkliniek in Zuid Afrika (gemiddeld 28 dagen)
Stap 3: Intensieve nazorgtraject wanneer u weer terugkomt

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.