Wat als een familielid of ander dierbare verslaafd is? Wat zijn de mogelijkheden? Hoe kunt u helpen? En bij wie kunt u terecht?

Wanneer een vriend(in) of familielid verslaafd is, kunt u zich machteloos voelen. U wilt helpen, u wilt dat de verslaafde stopt. U ziet de verslaafde langzaam aftakelen en de problemen stapelen zich op. Verslaving heeft niet alleen negatieve invloed op de verslaafde zelf maar ook de gehele omgeving.

Uit de praktijk is gebleken dat 85% van de uitgevoerde interventies uiteindelijk leidt tot het aanvaarden van hulp!

Motiverende interventie

Bij een motiverende interventie wordt uw inzet als familielid gevraagd. Wij helpen u en uw familie de verslaafde op de juiste manier te motiveren de behandeling aan te gaan. U wordt bij het gehele proces begeleid. Nadat de verslaafde hulp aanvaard, zorgen wij voor de eventuele detox, opname en nazorg.

Confronterende interventie

Dit wordt ook wel de “harde” interventie genoemd. De verslaafde wordt door zijn familie geconfronteerd met zijn gedrag en verslaving met het doel direct na deze confrontatie mee te gaan voor de behandeling. Wij zorgen voor de juiste voorbereiding, zijn aanwezig bij de interventie en stellen het behandelplan op. U wordt begeleid van begin tot eind. En uiteraard ook zorgen wij weer voor de nazorg traject zodat terugval voorkomen kan worden.

Hoe zo’n confronterende interventie te werk gaat, heeft u misschien gezien in het programma Verslaafd! op RTL 4 in Nederland. U kunt hier de afleveringen terugkijken.

Let wel dat de getoonde interventies op tv in werkwijze in het werkelijkheid kunnen afwijken. De interventies zijn ge-edit voor tv. U ziet maar een klein deel van het gehele proces. En interventies zijn altijd maatwerk.

Kliniekopname na de interventie

Na de interventie volgt een eventuele detox en wordt de verslaafde opgenomen in ons kliniek in Zuid Afrika.

Er zijn geen wachttijden. De verslaafde kan gelijk in behandeling.

Wij werken volgens het 12-stappen Minnesota model. Het programma bestaat onder andere uit individuele- en groepssessies en het gezamenlijk bezoeken van de 12-stappen meetings. Ook is er de mogelijkheid om te sporten, creatieve therapie en meditatie te volgen.

Ambulante (deeltijd) behandeling

Mocht besloten worden dat een kliniekopname niet noodzakelijk is, is er de mogelijkheid een ambulante behandeling te volgen. Dit gebeurt op onze locatie in Amsterdam. Maar ook via enkele online sessies met uw behandelaar (via bijvoorbeeld Skype).

Indien er +4 patiënten uit eenzelfde regio komen, kan er voor gekozen worden een behandelaar eenmaal per week op locatie te laten komen voor groeps- en individuele therapie.

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.