Wij behandelen de ziekte van verslaving. Wanneer u een medicijnverslaving heeft, kunt u bij ons afkicken van uw medicatie. U staat er niet alleen voor. Vraag hulp!

Met ons professionele team van therapeuten, ervaringsdeskundigen, counselors en psychiaters bent u verzekerd van de beste zorg om van uw medicijnverslaving te herstellen. U wordt behandeld in onze prachtige kliniek in Zuid Afrika waar u volledig tot rust komt.

Geen wachttijden! U kunt direct in behandeling.

Wij hanteren de Minnesota 12 Stappen methode, samen met andere bewezen technieken. Na uw behandeling blijven wij u ondersteunen via onze nazorgtraject.

Let op: wij kunnen u alleen in behandeling nemen als u uw medicijnen niet (meer) op recept verkrijgt. Mocht u nog wel medicatie krijgen van uw arts, dient u uw mogelijke verslaving met uw behandelend arts te bespreken.

Medicijnverslaving herkennen

Sommige medicijnen zijn erg verslavend. U merkt het eerst dat u mogelijk verslaafd bent aan medicijnen wanneer u meer van het middel nodig heeft om effect te merken. Of u krijgt ontwenningsverschijnselen als u stopt met het gebruiken van uw medicijnen. U moet dan begeleid afkicken van de medicatie.

Welke medicijnen zijn verslavend?

Uw arts zal u waarschuwen voor het medicijn dat u voorgeschreven krijgt als deze verslavend kan zijn. U dient zich strikt aan de aanwijzingen van uw arts te houden. Maar toch kan het ook u overkomen dat u verslaafd raakt. Door afwijkend, langdurig of verkeerd gebruik of omdat u er gevoelig voor bent. Het is belangrijk bij elk mogelijke verslaving dit eerst met uw behandelend arts te bespreken. Hij/zij kan dan met u bespreken of een behandeling bij ons verstandig is. Wij kunnen u helpen van uw verslaving te herstellen.

De meest verslavende medicijnen zijn:

 • Medicijnen ter behandeling van angsten, gespannenheid, depressie, slapeloosheid
 • Pijnstillers
 • Steroïden
 • Middelen tegen epilepsie
 • Medicijnen voor gedragsstoornissen

De bekende medicijnen zijn bijvoorbeeld: benzodiazepinen, midazolam, temazepam, zopiclon, oxazepam, lorazepam, fentanyl, morfine en corticosteroïden.

De verslaving kan lichamelijk maar ook geestelijk zijn of een combinatie hiervan.

Medicijnverslaving symptomen

 • Verergering van de klachten waarvoor u de medicijnen tegen neemt
 • Vaker of hogere dosis nodig hebben
 • Lichamelijke en/of geestelijke klachten bij stoppen van inname
 • Slaapproblemen
 • Nervositeit, stemmingswisselingen of juist verminderde emotie

Wanneer u een vermoeden heeft of bij twijfel, raadpleeg altijd uw behandelend arts! Als u hulp nodig heeft met het afkicken van uw medicijnverslaving, kunt u contact met ons opnemen.

Behandeling medicijnverslaving in 3 stappen

Stap 1: Intake en eventuele detox in onze gespecialiseerde kliniek in Nederland (gemiddeld 5 tot 10 dagen)
Stap 2: Behandeling in onze afkickkliniek in Zuid Afrika (gemiddeld 28 dagen)
Stap 3: Nazorg (begeleiding) wanneer u weer terugkomt

Stel uw vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.