Verslaving is geen keuze, verslaving is een ziekte. Beseffen dat u een verslaving heeft is de eerste grote stap dat u heeft genomen. Het is belangrijk dat u snel aan uw behandeling start. Zodat u weer gezond en gelukkig kan leven.

Er zijn twee verschillende soorten verslavingen:

  1. Een verslaving aan middelen
  2. Een verslaving aan een bepaald gedrag

Wij behandelen nagenoeg alle type verslavingen! En bij ons zijn er geen wachttijden. Uw behandeling kan na de intake of interventie direct van start!

Geen wachttijden! U kunt direct in behandeling.

Middelenverslaving

U bent verslaafd aan alcohol, drugs of medicatie. U heeft het middel nodig goed te voelen, te functioneren of u bent geestelijk afhankelijk geworden. Als u niet gebruikt, voelt u zich niet goed en heeft u last van ontwenningsverschijnselen. Deze kunnen mild tot zeer heftig of zelfs levensgevaarlijk zijn.

Sommige verslavingen aan middelen kunt u met minimale ondersteuning zelfstandig aanpakken, zoals een nicotine verslaving. Maar alcoholisme, verslaving aan harddrugs en sommige medicijnen kunt u zelfstandig niet aan. Een detox is nodig en deskundige medische begeleiding.

Gedragsverslaving

Ondanks u niet lichamelijk verslaafd bent aan een middel, kan een gedragsverslaving zeer hardnekkig zijn met zelfs ook lichamelijke ontwenningsverschijnselen.

Een verslaving aan gedrag kan zijn; een gokverslaving, sexverslaving, gameverslaving of zelfs werkverslaving. U haalt uw “kick” uit het uitvoeren van een handeling of type gedrag. Er is sprake van een geestelijke afhankelijkheid met zelfs lichamelijke effecten vanwege de aanmaak van dopamine (gelukshormonen), adrenaline, stress hormonen, e.d.

Gevolgen verslaving

Niet alleen de afhankelijkheid en het onwel voelen wanneer u niet gebruikt zijn nadelen van een verslaving. Een verslaving kan verschillende gevolgen en risico’s met zich meebrengen. Lichamelijke en geestelijke ziekte, met zelfs de dood tot gevolg. Maar ook sociale en financiële gevolgen. Uw werk, uw omgeving en uw welbevinden lijden enorm.

Oorzaken verslaving

Waarom u verslaafd bent geraakt kan verschillende redenen hebben. Te denken aan trauma, genetische aanleg, invloeden van omgeving, sociale druk, experimenteren… Het is belangrijk te kijken wat de oorzaak of oorzaken zijn geweest, maar nog belangrijker te kijken hoe wij daar verandering in kunnen brengen.

U zult moeten werken aan uw levensstijl, uw gedachtes, uw gewoontes en leren hoe u na uw behandeling een terugval kunt voorkomen. Verslaving is de ziekte van terugval en wij zullen u manieren leren clean te blijven. Een goede nazorg is van groot belang. U kunt van ons de beste nazorg verwachten.

Iedereen kan herstellen van een verslaving

Zelfs van de meest hardnekkige verslaving kunt u herstellen! Verslaafd zult u altijd blijven. Dat is onomkeerbaar. Maar clean worden en blijven is absoluut mogelijk met onze hulp. U zult altijd moeten oppassen voor een terugval. Maar uw leven zal zoveel rijker worden dat u uw leven zoveel fijner vindt zonder dat middel of gedrag. En ja, soms komt een terugval voor. Maar u kunt uzelf direct weer oppakken en u krijgt alle steun.

Let op, wij hebben een inspanningsverplichting maar geen resultaatverplichting. Dat houdt in; wij kunnen niet garanderen dat u de rest van uw leven clean blijft. Wel kunnen wij u beloven dat wij u alle handvatten meegeven er zelf aan te blijven werken.

Kom bij ons in behandeling

Wij behandelen de ziekte van verslaving. Afkicken doet u in een prachtige omgeving in één van onze klinieken in Zuid-Afrika of Nederland met alle faciliteiten voor uw comfort, sport, rust en herstel. Onze zeer deskundige behandelaars en ervaringsdeskundigen hebben de ervaring en kennis u van uw verslaving te laten herstellen.

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.